Sağlık Sektöründe Kariyer Seçenekleri Konulu Etkinlik Gerçekleştirildi

Sağlık Sektöründe Kariyer seçenekleri konulu etkinlik 10.03.2021 tarihinde saat 14:00’te online platformda (zoom) gerçekleştirilmiştir. Etkinlikte Tıbbi Laboratuvar Teknikleri program başkanı Doç. Dr. Sibel AVUNDUK öğrencilerimizin kariyer planları ile ilgili farkındalıklarını arttırmak amacıyla üniversitemiz bünyesindeki “Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü” hakkında bilgi vererek, kariyer planlamalarında kullanabilecekleri platformları (Kariyer Kapısı, Yetenek Kapısı) ve Staj seferbirliği projesini kısaca tanıtmıştır. Etkinliğin ikinci kısmında öğrencilerimize Marmaris Özel Ahu Hastanesi’nden Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Betül ÖKTEN, Tıbbi Laboratuvar organizasyonu, işleyişi ve bir Tıbbi Laboratuvar Tekniklerinin görev ve sorumlulukları, sahip olması gereken nitelikler hakkında bilgiler vermiştir.  Biyokimya Uzmanı Uzm. Dr. Aram ARSLAN ise öğrencilerimizin yeniliklere açık olmaları ve özellikle biyokimyasal testlerde her şeyin otomasyon sistemine bağlı olmasından kaynaklı bilgisayar sistemleri hakkında kendilerini geliştirmeleri, ayrıca kalite çalışmaları hakkında da bilgi sahibi olmaları gerektiğine vurgu yapmıştır. Mezun öğrencilerimizden Özel Ahu Hastanesi’nde Tıbbi Laboratuvar Teknisyeni olarak çalışan Melisa TUNA öğrencilerimize işe giriş öyküsünü anlatmış ve mesleği hakkında bilgi vermiştir. Son olarak Uzm. Dr. Betül ÖKTEN laboratuvarlarını gezdirerek çalışma ortamlarını öğrencilerimize tanıtmıştır.

Son Güncelleme Tarihi : 11.03.2021 17:07 Okunma Sayısı : 1032