Nevruz Bayramı Yüksekokulumuzda Kutlandı

Birliğin, kardeşliğin, bereketin ve baharın simgesi olarak kabul edilen Nevruz Bayramı, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde çeşitli etkinliklerle kutlandı. Yüksekokulumuzda da Marmaris Kaymakamlığı işbirliği ile 22.03.2024 tarihinde konferans ve şenlik düzenlendi.

Konferans ile açılışı yapılan etkinlikte, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Ekrem Ayan tarafından “Geçmişten Günümüze Nevruz” konulu konferansta,  Nevruz Kutlamaları yapan toplumlar ve her toplumda Nevruz’un neden ve nasıl kutlandığı hakkında bilgiler aktarıldı.

Marmaris Kaymakamı Sayın Nurullah Kaya ve Marmaris İlçe Protokolünün Kıymetli Üyeleri ile öğrencilerle birlikte yarışmalar yapıldı. Yarışmalara bizzat katılım gösteren Marmaris Kaymakamı Sayın Nurullah Kaya ve protokol üyeleri, şenlik ateşinin üstünden atlama, demir dövme, halat çekme ve yumurta yarışı gibi etkinliklerle öğrencilerimizle renkli görüntüler oluşturdu. Başta sayın Kaymakamımıza, Prof. Dr. Ekrem Ayan'a ve etkinliğe katılım gösteren tüm katılımcılara teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi : 22.03.2024 17:58 Okunma Sayısı : 100

Son Haberler