Sevgi İle Bakan Gözler Projesi Gerçekleştirildi

SEVGİ İLE BAKAN GÖZLER PROJESİ

BASIN AÇIKLAMASI TANITIM METNİ

 

Yüksekokulumuz öğretim elemanı Öğr. Gör. B. Nevrihan GÜRLEYÜK’ün Proje Koordinatörlüğünü yaptığı, Üniversitemizin Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilimdalı öğretim üyesi Prof Dr. Aylin KARALEZLİ, Uz. Dr Göksu ALAÇAMLI ve Uz Dr. Müjdat KARABULUT’unda   projede yer aldığı  “SEVGİ İLE BAKAN GÖZLER PROJESİ”, sosyal farkındalık yaratmaya yönelik olarak bu çocuklardan sorumlu ilgili Müdürlüğün hizmet kalite ve kantitesini arttırmayı amaçlayan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Göz Anabilim Dalı ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı’nın ortaklaşa yürüttüğü toplu göz taramaları ve reçetelerin kişilere uygulanmasını kapsayan bir çalışmadır.

Projede, toplumsal yaşamda “dezavantajlı” gruplardan birisi olan korunmaya muhtaç çocukların, okul öncesi ve okul çağı dönemdeki göz sağlığı verilerine ilişkin farkındalık oluşturulması, dezevantajlı gruptaki bireylerin göz sağlığı verilerinin güçlendirilmesi hedefine katkı sunabilecek paydaş kurumlar arasındaki işbirliğinin ve diyalogun güçlendirilmesi, öncelikle dezevantajlı çocuklar olmak üzere göz taramasından faydalanan çocuk sayısının arttırılması hedeflenmiştir.

“Sevgi ile Bakan Gözler” projesinin amacı; ülkemizde çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanı ve tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla görmenin normal gelişimini engelleyecek risk etmenlerini ve yetersiz görmesi olan olguları erken teşhis ile saptamaktır.

Korunmaya muhtaç çocuklarımızdaki tespit edilen, önlenebilir risk faktörlerini azaltmak ya da ortadan kaldırmak, göz hastalıklarının erken teşhis edilerek tedaviye yönelik girişimlerini ivedilikle başlatmak amaçlanmıştır.

“Sevgi ile Bakan Gözler” projesinde, Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Muğla Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezine bağlı;

  • Muğla Merkez Menteşe İlçede 11,
  • Kavaklıdere İlçede 3,
  • Yatağan İlçede 1,
  • Fethiye İlçede 5,

Çocuk evlerindeki toplam 110 çocuğumuz projenin evrenini oluşturmaktadır.

 

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Göz Anabilim Dalı

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

Muğla Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi

Yatağan Optik , “Sevgi ile Bakan Gözler” Projesine destek veren kurum ve kuruluşlardır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Göz Anabilim Dalı uzman doktorları ile yapılan proje kapsamındaki taramalar sonucunda tespit edilen 22 korumaya muhtaç çocuğumuzda, refraksiyon kusurları, ampliyopi ve  katarakt olguları tespit edilmiştir.

Tespit edilen olgulara yönelik tedavi basamakları  dezevantajlı gruptaki çocuklarımıza uygulanmıştır.

 Uygulanan reçeteler, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü Optisyenlik Programı öğrencileri ve Yatağan Optik katkıları ile hazırlanmıştır.

Reçete verilerine göre hazırlanan 22 gözlük, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen geniş katılımlı,  törende korunmaya muhtaç çocuklarımıza teslim edilmiştir.

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme Tarihi : 30.09.2019 13:20 Okunma Sayısı : 2329

Son Haberler